Petak, 09 Srpanj 2021 14:33

OB Gospić i nakon godinu dana jedina akreditirana bolnica u javno-zdravstvenom sustavu RH

 logo3

 

Prije godinu dana održana je svečanost dodjele akreditacijskog certifikata Općoj bolnici Gospić od strane međunarodne agencije za akreditaciju AACI (American Accreditation Commission International) sa sjedištem u Sjedinjenim Američkim Državama koja je je provela proces akreditacije i certificiranja po međunarodnim akreditacijskim pravilima. 

Radi se o renomiranoj i jednoj od najiskusnijih svjetskih organizacija za priznavanja kliničke akreditacije. 

Naglašavamo da je OB Gospić prva zdravstvena ustanova, odnosno bolnica u javno-zdravstvenom sustavu RH koja je zadovoljila kriterije za akreditacije, pri čemu smo ispunili i kriterije za dobivanje certifikata ISO 9001. Nakon godinu dana smo još uvijek jedini, iako je veći broj bolnica u postupku akreditacije niti jedna još nije akreditirana, što pokazuje koliko je taj projekt zahtjevan- ističe s ponosom ravnateljica OB Gospić, mr. Sandra Čubelić, dr.med.

Tijekom današnjeg dana izvršen je prvi nadzorni audit sa svrhom utvrđivanja poštovanja akreditacijskih standarda i otklanjanja nesukladnosti tijekom proteklih godinu dana. 

Tom prilikom izvršni direktor i stariji potpredsjednik AACI-ja Krešimir Antonio Paliska je rekao: OB Gospić i dalje ispunjava sve zahtjeve standarda, primjetan je napredak u poboljšanju u kvalitete i sigurnosti pacijenata. U Bolnici su shvatili da je dobivanje akreditacije samo početak procesa i zbog toga su pokrenuli niz projekata za poboljšanje sustava kvalitete zdravstvene zaštite i upravljanja rizicima. 

Više u ovoj kategoriji: « Odgovor na upit BBB Gospić
Opća Bolnica Gospić